Környék és programok

 

Budapest

Budapest belvárosától panziónk bár látszólag kívül esik, valójában tőlünk könnyedén megközelíthető a színes és izgalmas belváros.

A Városliget autóval 10 percre, tömegközlekedéssel alig 20 percre található.

Hasonlóan könnyen elérhető a belváros, ami autóval 20, tömegközlekedéssel pedig 30 perces utazással megközelíthető.

Szállás

Múzeumok

Sport

Szórakozás

Kikapcsolódás

Pihenés

Városnézés

Budapest 1873-ban jött létre a Duna két partján fekvő Pest, Buda és Óbuda egyesítésével, de a települések története sokkal régebbre nyúlik vissza. A római korban itt volt Alsó-Pannónia tartomány székhelye, Aquincum, amelynek romjai ma is láthatók Óbudán.

A honfoglalás után a magyar királyok Budán építették fel palotáikat és templomaikat. A 19. században a reformkor és az ipari forradalom hatására a város gyorsan fejlődött és modernizálódott. A kiegyezés után Budapest lett az Osztrák-Magyar Monarchia második fővárosa, és számos impozáns épületet emeltek itt, mint például a Parlament. A 20. században Budapest többször is súlyos pusztításokat szenvedett az első és a második világháborúban, valamint az 1956-os forradalomban.

A rendszerváltás után Budapest újra nyitott lett a világ felé, és ma is Európa egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja.

Városliget

A Városliget Budapest egyik legnagyobb közparkja, amelynek területe 100 hektár és a XIV. kerületben található. A parkban számos látnivaló található, mint például a Vajdahunyad vára, amelynek építése a 19. század végén kezdődött és az ország különböző építészeti stílusait mutatja beA parkban található még a Széchenyi fürdő, amely Európa egyik legnagyobb fürdője és Budapest egyik legismertebb látnivalója, de itt helyezkedik még el az Állatkert is, amely Magyarország legrégebbi állatkertje és Európa egyik legjobb állatkertje.

Dunapart

A Dunapart Budapest egyik legismertebb és legkedveltebb része. Budai oldalán található például a Halászbástya és a Budavári Palota, míg a Pesti oldalról közelről is megcsodálható a Parlament.

Váci utca

Az 5-ös busszal különösebb gond nélkül megközelíthető a Váci utca, ahol az utazók számára kínálnak helyi fogásokat és magyar különlegességeket.
Érkezz vidékről vagy külföldről, itt biztosan találsz érdekességeket. 

Érdekesség

Az Újpalotai lakótelep a 20. század második felében épült fel egy búzaföld helyén. A lakótelep nevét a szomszédos Palota faluról kapta, amelynek történelme a 13. századra nyúlik vissza.